
VILMORIN - Fasola Mungo na kiełki 20g
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
48 godzin
Cena:
3,50 zł
3.50

Opis
Zawiera dużo białka, wszystkie ważne witaminy i sole mineralne.
Uprawiać w naczyniu do kiełkowania nasion. Kiełki gotowe do spożycia w ciągu 3-5 dni.
Nasiona kiełkują w kontakcie z wodą, powietrzem i ciepłem. Kiełki zawierają bardzo dużo białka, witamin i związków mineralnych niezbędnych dla organizmu. Idealne na surowo do kanapek, twarogów, sałatek.
Warunki uprawy:
- Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.
- Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną odpowiadający Państwu smak.
- Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni.