
Vilmorin - Jarmuż różowy 10 g
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
48 godzin
Cena:
3,50 zł
3.50

Opis
Jarmuż różowy na kiełki Vilmorin
Kiełki jarmużu mają ostry smak, dzięki któremu nadają wyrazistości potrawom, do których są dodawane. Waga nasion w opakowaniu: 10 g
Kiełki jarmużu są idealne jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapek. Zawierają dużo witaminy C, A oraz pierwiastków, takich jak sód, potas oraz żelazo.
Nasiona kiełkują w kontakcie z wodą, powietrzem i ciepłem. Kiełki zawierają bardzo dużo białka, witamin i związków mineralnych niezbędnych dla organizmu. Idealne na surowo do kanapek, twarogów, sałatek.
Warunki uprawy:
- Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.
- Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną odpowiadający Państwu smak.
- Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni.